Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Praat hier over alles dat maar met Suske en Wiske te maken heeft
Plaats reactie
MrJohn
Suske en Wiske Megafan
Berichten: 208
Lid geworden op: 11 okt 2007, 15:19
Locatie: Blerick

Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door MrJohn » 17 jan 2018, 03:25

Aangezien ik per toeval als eerste Suske en Wiske-album meteen ,,Het eiland Amoras" heb gelezen, kende ik eerst alleen Suske en Wiske, Tante Sidonia en Professor Barabas.

In het album ''De klankentapper" maakte ik voor het eerst kennis met de rest van de ,,familie", Lambik en Jerom. Ik wist dus eerst niet wie de andere figuren in de toren op de achterkaft waren.

Hoe zit dat bij de andere leden hier? Wat waren de eerste boekjes die jullie lazen?

Hoe kwamen jullie eigenlijk met Suske en Wiske in aanraking?
Ik ben 'n Suske en Wiske-fan vanaf de seventies en ben ook lid van de fanclub. Ik verzamel en lees ook andere boeken en strips.

Gebruikersavatar
AJG
Suske en Wiske kenner
Berichten: 831
Lid geworden op: 14 apr 2008, 16:52
Locatie: Beuningen
Contacteer:

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door AJG » 17 jan 2018, 07:50

De Klankentapper was m'n eerste album, als kind van 8. Cadeau van m'n ouders volgens mij. Met ook kennismaking met de van Zwollems dus. Ik begreep in de jaren er na nooit waarom van Zwollem in dat album een redelijk serieuze rol had, terwijl hij dat in andere albums niet had.

Hamirubi
Suske en Wiske Megafan
Berichten: 150
Lid geworden op: 21 jan 2012, 16:27

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door Hamirubi » 17 jan 2018, 20:58

Ik heb lang hetzelfde gevoel gehad bij De Kiekeboes (vroeger: Kiekeboe).
Daar duurde het ook een hele tijd vooraleer ik alle familieleden in een album tegenkwam.

Iets gelijkaardigs:
Ik moet al ver terugdenken, maar mijn eerste 'album' moet De Gouden Friet geweest zijn. Daarna las ik vooral pre-Krimson strips (Tamtamkloppers, Circusbaron, Apenkermis, enz.). Het heeft ook een tijd geduurd eer ik die Krimson terugzag.

Gebruikersavatar
Eszie91
Suske en Wiske fan
Berichten: 89
Lid geworden op: 20 mar 2015, 14:30
Locatie: Capelle aan den IJssel
Contacteer:

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door Eszie91 » 21 jan 2018, 16:54

Geen idee eigenlijk wat mijn eerste album was. Mijn moeder heeft ze een tijdje gespaard totdat ik het verzamelen had overgenomen. Ik geloof dat ik begon met de Angst op de Amsterdam of Raap van Rubens. (die zijn zodanig stuk gelezen dat ik in ieder geval weet dat ze een van de oudste albums zijn in de verzameling.)

Als 7 jarige duurde het wel even hoe de rollen verdeeld waren. Duurde even voordat ik door had dat Sidonia de voogd was van Suske en Wiske. Voor mij waren ook wel andere dingen bijzonder, zoals het op de pof betalen van spullen en andere tekst gebruik die in de eerdere albums werden gebruikt.
Gewoon een geeky fan girl
Mijn blog

Gebruikersavatar
goofy22
Suske en Wiske Megafan
Berichten: 159
Lid geworden op: 20 mar 2004, 09:42

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door goofy22 » 27 jan 2018, 08:17

Ik ben bang dat mijn eerste kennismaking de poppenserie is geweest. Dit was zo halverwege de jaren zeventig.

Gebruikersavatar
JeroenG
Suske en Wiske Megafan
Berichten: 146
Lid geworden op: 11 okt 2010, 11:52
Locatie: Apeldoorn
Contacteer:

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door JeroenG » 29 jan 2018, 11:58

goofy22 schreef:Ik ben bang dat mijn eerste kennismaking de poppenserie is geweest. Dit was zo halverwege de jaren zeventig.
Daar is niets mis mee. Iedereen zit altijd zo af te geven op de poppenserie, maar ik vind 'm wel charmant. Natuurlijk gericht op jong publiek, en natuurlijk dunne verhaallijnen, en natuurlijk wat vlakke en kinderlijke karaktereigenschappen bij alle figuren, en natuurlijk ziet het er tegenwoordig traag en gedateerd uit.... maar ik vond het (en vind het nog steeds) leuk.
Ik heb de hele serie op DVD en mijn zoontje van (toen) vier vond het ook leuk, en kon aan het eind van elke aflevering niet wachten tot de volgende kwam. Alleen grappig genoeg 'De Minilotten', die vond hij minder, die was niet spannend genoeg denk ik.

Ontopic: Wanneer ik kennis gemaakt heb met Suske en Wiske weet ik echt niet meer, maar dat moet als kind eind jaren '70 geweest zijn, toen ik een jaar of 4/5 was.
Ik weet dat mijn ouders al van voor mijn geboorte een aantal S&W's in de kast hadden liggen, o.a. De Gezanten Van Mars, De Charmante Koffiepot, Beminde Barabas zijn een paar titels die ik me herinner.
Toen bleek dat ik ze ook wel leuk vond zijn we begin jaren '80 de hele serie bij elkaar gaan sparen en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

SWvx
Suske en Wiske Megafan
Berichten: 134
Lid geworden op: 20 okt 2017, 16:11

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door SWvx » 30 jan 2018, 00:54

Bij mij waren er al een heleboel Suske en Wiske-albums in huis van mijn oudere broers en zussen alvorens ik het gezin kwam vervoegen. Het welke daarvan ik als allereerste gelezen heb weet ik echt niet meer. Het eerste album dat ik zelf bij eerste uitgave kocht (of liever toen nog mijn ouders voor mij) weet ik wel. Nummer 245, De Zeven Schaken. En sindsdien ben ik de nieuwe albums blijven verzamelen. De ontbrekende oudere albums ben ik ook traagzaam blijven aanvullen, maar de verzameling is nog steeds niet volledig.

Gebruikersavatar
S&W lover
Suske en Wiske Megafan
Berichten: 406
Lid geworden op: 07 sep 2013, 14:02

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door S&W lover » 30 jan 2018, 18:39

Bij mij begon de verzaneling rond de zomer van 2009. Toen waren we op vakantie bij een Landal vakantiepark. Ik was toen een knulletje van net 8 jaar en had nog nooit een strip vastgehad. Laat staan ooit gehoord te hebben van Suske en Wiske. Toen liep ik langs de tijdschriften en zoals altijd bleef ik daar hangen om lekker te bladderen in alles en niks. Schijnbaar heb ik toen de Suske en Wiske altijd overgeslagen. Tot toen. Toen zag ik De Rillende Rots (SW307) liggen. Ik pakte hem, zag de tekeningen en vond ze zo mooi dat ik (zoals elk kind) bleef zeuren tot ik hen kreeg. De volgende dag reden we terug naar huis en vond ik de uitgelegen kans het stripverhaal te lezen. Eenmaal het album te hebben uitgelezen ben ik thuis na het uitpakken achter de computer gedoken om meer info te vinden over Suske en Wiske. Zo ben ik het in de gaten aan het houden. En zo kwamen 309, 310 enzovoort uit.
Na lang verzamelen werd ik in 2013 lid van de Fanclub.

Gebruikersavatar
Nosferatu
Die-hard fan
Berichten: 3432
Lid geworden op: 21 apr 2004, 07:16
Locatie: Aken ( Duitsland )

Re: Kennismaking met de hoofdfiguren in Suske en Wiske

Bericht door Nosferatu » 03 feb 2018, 16:02

In 1971 door een goed rapport.
Ik was toen in de 1e klas op de basisschool Dammerich in Voerendaal!

Het album was : "Het Eiland Amoras".
Mijn strip `De Orkaan´ is weer online!!!
Te lezen op http://suskeenwiske.ophetwww.net

Plaats reactie