[RED RIDER Reeks] 1. Rode Ridder en Celeste (werktitel)

Bespreek hier de albumreeksen van Amoras, Junior Suske en Wiske, Jerom, De grappen van Lambik, Schanulleke etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
esteban
Forum voor de Fans fan
Berichten: 1075
Lid geworden op: 05 mar 2007, 20:29
Locatie: Dendermonde
Contacteer:

[RED RIDER Reeks] 1. Rode Ridder en Celeste (werktitel)

Bericht door esteban » 31 mar 2016, 16:28

Topic-titel zal aangepast worden eens er meer bekend is. ;)

Afbeelding

Johan als Irak-veteraan en motorrijder in de Rode Ridder-spin-off Red Rider


Op 9 november verschijnt in softcover en normaal gezien ook hardcover het eerste deel van de nieuwe reeks Red Rider bij Standaard Uitgeverij. Het album is getiteld Rode Ridder en Celeste. Juist, dit is een spin-off van De Rode Ridder met het hoofdpersonage... als motorrijder! De held is niet noodzakelijk Johan met die naam, maar gemakshalve houden we het daar voorlopig bij. We publiceren dit met opzet niet op 1 april of je zou ons niet willen geloven.

In de najaarsbrochure van de uitgeverij wordt net als met de nieuwe koers voor De Rode Ridder door Fabio Bono en Marc Legendre weinig informatie verstrekt. Uit betrouwbare bron vernamen we dat Stedho, het pseudoniem van Steven Dhondt, hier de tekenaar van is. Hij is bekend van heel wat verstrippingen van kinderboekenauteur Marc de Bel, het one-shot Ooievarken en bijdragen aan Brussels in Shorts. De vraag is nog wie het verhaal bedacht... en op welke motor de moderne versie van 'Johan' zich voortbeweegt: een Harley, een BMW of misschien een Japanner? Rode Ridder en Celeste is trouwens niet de titel die het eerste album zal meekrijgen want die moet nog definitief worden bedacht. Het album zal ook meer dan de her en der gecommuniceerde 32 pagina's tellen.

In onderstaande afbeelding kan je op de achtergrond in het midden van het pentakel het hoofddeksel van Bahaal ontwaren. Het motorwiel, zwaard en draak is voor interpretatie vatbaar. Wij houden het voor de rest op wat er concreet te lezen valt: "Twee onsterfelijke magiërs, ouder dan de tijd zelf. Tegenpolen in een eindeloze confrontatie. De ene, gedoemd in plaats van gezegend. Krankzinnig geworden. een versplinterde ziel. De andere, een multimiljonair, een zakenman. Meedogenloos, gewetenloos en glad.Het vuur in de tijdloze oorlog tussen de machtige opponenten laait vandaag opnieuw op. Harder, brutaler, gemener, rauwer en genadelozer dan ooit tevoren. Een Irak-veteraan vindt een verborgen Camelot en sluit zich aan bij de ridders van de Ronde Tafel. Het begin van een gevecht tegen een nietsontziende magiër, een gevecht om de wereld en de mensheid te beschermen tegen de totale vernietiging."

Afbeelding

Bron : De Stripspeciaalzaak

Henmii
Suske en Wiske fan
Berichten: 98
Lid geworden op: 22 mei 2015, 01:12

Re: [RED RIDER Reeks] 1. Rode Ridder en Celeste (werktitel)

Bericht door Henmii » 01 apr 2016, 08:10

Ik ben niet erg bekend met de Rode ridder reeks, maar de beschrijving klinkt een beetje als Highlander.

Plaats reactie