Suske en Wiske schenken €46.128 aan het goede doel

Praat hier over alles dat maar met Suske en Wiske te maken heeft
Plaats reactie
Diederik
Bezoeker
Berichten: 19
Lid geworden op: 14 mar 2006, 15:26
Locatie: Zoersel

Suske en Wiske schenken €46.128 aan het goede doel

Bericht door Diederik » 18 dec 2015, 14:17

Ik zag vanmorgen dit bericht voorbijkomen :

Suske en Wiske schenken €46.128 aan het goede doel

Op zaterdag 19 december vieren Suske en Wiske hun 70ste verjaardag op het Schoon Verdiep van het Antwerpse Stadhuis. Ter ere van deze feestelijke gebeurtenis schenken zij €46.128 aan SOS Kinderdorpen.

Op 19 december 1945 verscheen in De Nieuwe Standaard de allereerste strip met Suske en Wiske in de hoofdrol, Het eiland Amoras. Het vrolijke duo en hun vrienden ondergingen de afgelopen 70 jaar heel wat veranderingen dankzij – of ondanks – de verschillende tekenaars en scenaristen bij Studio Vandersteen, maar ook in verschillende spin-offs, zoals in het succesverhaal Amoras. Feit is dat Suske en Wiske in 2015 nog steeds onafscheidelijk zijn en jong en oud inspireren, waardoor nieuwe projecten en partnerships, zoals de musical De circusbaron en Comics Station, alle kansen krijgen.

Op 19 december wordt echter niet enkel de verjaardag van Suske en Wiske gevierd in het Antwerpse Stadhuis, maar ook SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen. Iets wat Suske en Wiske niet koud laat. Dankzij de steunactie met de BV-strips bij Het Laatste Nieuws zamelden de jonge helden maar liefst €46.128 in voor SOS Kinderdorpen. Zaterdag overhandigt de familie Vandersteen in aanwezigheid van Luc Morjaeu, Peter Van Gucht en Philip Heylen (Schepen van Cultuur en Economie) dit bedrag aan Kim Gevaert, ambassadrice van SOS Kinderdorpen.
Mijn mening hoeft niet de uwe te zijn.

Plaats reactie