Forumcrew en -regels

Praat hier over alles dat maar met Suske en Wiske te maken heeft
Gesloten
Gebruikersavatar
Antoon
Admin
Berichten: 3909
Lid geworden op: 16 mar 2004, 15:08
Locatie: Dongen

Forumcrew en -regels

Bericht door Antoon » 08 feb 2008, 19:55

Afbeelding


Werkuren:
Dagshift:
Antoon, Benne & Erik

Nachtshift:
Ramon, Benne & Tom


Taakverdeling:
Ramon: Mister technical
Erik: S&W Ultra Extreme Master
Benne: Eye in the Sky
Antoon: The Law Enforcer
Tom: The Bulldog


Forumregels
In overleg hebben de moderators besloten een aantal regels vast te leggen voor het gebruik van dit forum. Door de jaren hebben er zich een aantal minder plezierige zaken voorgedaan, waarna er moest worden ingegrepen. Om dat soort situaties in de toekomst te voorkomen zijn er de volgende regels:

1. Op dit forum is geen plaats voor beledigende, racistische, pornografische of andere ernstig shockerende opmerkingen of afbeeldingen. Deze zullen door de moderators direct worden verwijderd en de gebruiker die deze heeft geplaatst zal direct worden verbannen.

2. Zorg voor een leesbaar bericht. Gebruik leestekens, spaties en hoofdletters en schrijf in correct Nederlands. Emoticons zijn een handig middel om je mening of gevoel te verduidelijken, gebruik ze echter met mate. Veel mensen ergeren zich aan onduidelijke, slordige en schreeuwerige berichten.

3. Houd je zoveel mogelijk aan het onderwerp van een topic. Een kleine zijsprong is altijd mogelijk, maar zorg ervoor dat je niet teveel afdwaalt.

4. Beperk nutteloze reacties (bijvoorbeeld: ‘ja’, ‘nee’, ‘oh’) tot een absoluut minimum. Als je je mening geeft over een onderwerp, beargumenteer dat. Waarom vind je iets wel of niet goed? Zorg dat je bericht relevant is.

5. Heb je een vraag aan één gebruiker in het bijzonder, stuur diegene een persoonlijk bericht (pb) en doe dit niet via het forum. Ook discussies of andere opmerkingen op het persoonlijk vlak dienen niet op het forum gehouden te worden; maak dan gebruik van persoonlijke berichten (pb), email of MSN. Het forum is geen chatbox.

6. Respecteer je medeforummers. Lok geen conflicten uit en geef geen steken onder water. Niemand is gebaat bij een ruzie op het forum. Bedenk dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

7. Mocht je je aangevallen voelen door een andere gebruiker, meld dit dan bij een moderator zodat hij actie kan ondernemen.

8. Maak niet lukraak nieuwe topics aan. Controleer of er over het onderwerp al een topic bestaat door gebruik te maken van de zoeken-functie. Als er al een onderwerp bestaat, plaats je bericht dan daar.

9. Zorg voor een duidelijke titel wanneer je een nieuw topic aanmaakt. Gebruik geen algemene benamingen als ‘Suske en Wiske verhaal’ of ‘stripbeurs’. Maak duidelijk dat het onderwerp interessant is door informatie te geven en/of afbeeldingen te plaatsen.

10. Vermeld duidelijk de bron (internetsite, boek, folder, etc.) wanneer een tekst of afbeelding in een bericht wordt gekopieerd. Als het gaat om grote stukken tekst: plaats liever een link naar de bron met een omschrijving met wat men achter die link kan aantreffen.

11. Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor hun berichten. De inhoud wordt niet vooraf getoetst en een mening wordt niet automatisch gedeeld door de moderators.

12. Er mogen geen illegale spullen worden aangeboden evenals verwijzingen naar sites waar illegale spullen zijn te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kopieën van de Suske en Wiske poppenseries of PDF-bestanden van de verhalen. Suske en Wiske en alle afgeleide zaken zijn beschermd door het auteursrecht.

13. Wanneer een gebruiker zich bij herhaling niet houdt aan bovenstaande regels en daarvoor vaker een waarschuwing heeft gekregen, zal hij of zij worden verbannen van dit forum.

14. Je persoonlijke gegevens (waarvan je hebt aangegeven dat ze verborgen moeten blijven) worden nooit verstrekt aan derden. De enige uitzondering hierop is wanneer er een advertentie wordt geplaatst en er geen emailadres wordt achtergelaten wanneer de enige contactmogelijkheid per email is.


Wij verwachten dat iedereen het met deze regels eens is en zich eraan houdt. Dat kan eigenlijk voor niemand een probleem zijn, omdat ze op dit forum altijd al golden. Over het algemeen zijn er weinig problemen en zijn wij zeer te spreken over de sfeer en de vele berichten die door jullie geplaatst worden. Wij hopen dan ook voor de toekomst op vele interessante discussies.


het forumteam
Ramon van Dam
Erik Strijbos
Benjamin Key
Tom Metdepenningen
Antoon van Ham


Afbeelding
foto: Proost Sarah

Gesloten